Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Akcija pojačane kontrole alkoholisanosti vozača u saobraćaju

| Bijeljina | Četvrtak, 27. decembar 2012.

U cilju  prevencije saobraćajnih nezgoda,  CJB Bijeljina je u periodu od 15 do 23. decembra 2012. godine, sproveo republičku  akciju pojačane kontrole alkoholisanosti vozača u saobraćaju  kojom prilikom je izvršena  kontrola  nad 475 vozača od kojih  su 332 alkotestirana. Kod 99 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu dok je 13  vozača odbilo da se podvgne  alkotestiranju.

Akcija je takođe, bila usmjerena i na kontrolu alkoholisanosti pješaka u saobraćaju, kojom prilikom je kod jednog pješaka  utvrđeno preko 0,8 gr/kg alkohola u organizmu.

Povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, kada se konzumira  veća količina alkohola Centar javne bezbjednosti Bijeljina, će u narednom periodu pojačati aktivnosti na kontrolu vozača pod dejstvom  alkohola, kao i dr. prekršaja usled kojih se dešavaju teži oblici saobraćajnih nezgoda.

Ovom prilikom, CJB Bijeljina još jednom apeluje svim vozačima da ne upravljaju pod dejstvom  alkohola, da poštuju saobraćajnu signalizaciju kao i druge saobraćajne propise.