Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Povodom obilježavanja Nedelje djeteta, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje danas, 8. oktobra 2010. godine u 13,30 časova Dan otvorenih vrata Policijske akademije (Bulevaru Vojvode Živojina Mišića 10A) za učenike Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Banjaluke. Cilj ovog događaja je da se učenici upoznaju sa načinom školovanja budućih policajaca, ali prije svega da se policija pribiliži djeci školskog uzrasta i da se stvori neophodno povjerenje mladih u policiju. Pozivaju se mediji da proprate ovaj događaj.  

| Banjaluka | Petak, 08. oktobar 2010. | Opširnije


    Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo organizuje sutra, 7. oktobra 2010. godine predavanja za učenike u osnovnim školama u Istočnom Sarajevu na temu „Edukacija djece i odraslih o opasnostima koje vrebaju na internetu“.     Cilj ovih predavanja je da se djeca upoznaju sa potencijalnim opasnostima na internetu, naročito na društvenim mrežama poput „Fejsbuka“ ili „Tvitera“, ali i načinima kako da se zaštite od istih.       Predavanja će se održati: -         12,00 časova u OŠ“Jovan Dučić“, Kasindo; -         12,45 časova u OŠ“Sveti Sava“, I. Ilidža; -         13,45  časova u OŠ“Petar Petrović NJegoš“, Istočno Novo Sarajevo.         Pozivaju se mediji da proprate ovaj događaj.

| I.Sarajevo | Srijeda, 06. oktobar 2010. | Opširnije


   Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske predstaviće sutra, 02.oktobra  2010. godine u 10 časova novu, savremeno opremljenu lokaciju za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila u Banjaluci.    Prezentaciji nove lokacije koja je smještena u prostorijama Centra javne bezbjednosti Banjaluka, prisustvovaće ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo i direktor policije Gojko Vasić.    S obzirom  da će zbog održavanja opštih izbora sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata raditi za vikend (2. i 3. oktobar) kako bi se građanima moglo obezbjediti izdavanje potrebnih dokumenata za glasanje, građani Banjaluke će od sutra sve potrebne dokumente vaditi na novoj lokaciji.     Stara lokacija za izdavanje ličnih dokumenata koja je smještena u zgradi Medicinske elektronike od sutra prestaje sa radom.  

| Banjaluka | Petak, 01. oktobar 2010. | Opširnije


Centar javne bezbjednosti Doboj organizuje sutra, 1. oktobra 2010. godine predavanja za učenike u osnovnim školama u Doboju na temu „Edukacija djece i odraslih o opasnostima koje vrebaju na internetu“.     Cilj ovih predavanja je da se djeca upoznaju sa potencijalnim opasnostima na interentu, naročito na društvenim mrežama poput „Fejsbuka“ ili „Tvitera“, ali i načinima kako da se zaštite od istih.     Predavanja će se održati: -         11,00 časova u OŠ“Vuk Karadžić“ -         12,30 časova u OŠ“Dositej Obradović“ -         13,30 časova u OŠ“Sveti Sava“.       Pozivaju se mediji da proprate ovaj događaj.    

| Doboj | Četvrtak, 30. septembar 2010. | Opširnije


U sklopu realizacije tradicionalnih aktivnosti MUP-a RS povodom početka školske godine sa ciljem zaštite učesnika u saobraćaju, posebno djece predškolskog i ranog školskog uzrastva, pripadnici svih policijskih stanica na području CJB Banja Luka započeli su sa realizacijom tradicionalnih predavanja iz oblasti bezbjednosti u saobraćaju namijenjenih najmlađim učesnicima u saobraćaju, a uporedo je u toku i nastavak realizacije projekta CJB Banja Luka pod nazivom „Prevencija maloljetničke delinkvencije u školama“. Pripadnici Policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja Gradiška, Prijedor i Prnjavor sa edukativnim predavanjima iz oblasti bezbjednosti djece u saobraćaju započeće sutra, 29.septembra 2010.godine, i to: -          PS Gradiška sa početkom u 12:00 i  13:00 časova u OŠ „Sveti Sava“, područno odjeljenje Dubrave, opština Gradiška; -          PS Prijedor sa početkom u 09:30 časova u OŠ „Desanka Maksimović“ i 11:30 u OŠ „Dositej Obradović“ u Prijedoru; -           PS Prnjavor sa početkom 09:10 časova u OŠ „Branko Ćopić“ u Prnjavoru i u dječijem vrtiću „Naša radost“ sa početkom 10:00 časova. Tom prilikom, djeci-učesnicima u saobraćaju  biće podijeljen i promotivni materijal  (fluorescentne trakice i fluorescentni prsluci) koji omogućavaju da djeca prilikom kretanja kolovozom u večernjim ili noćnim časovima blagovremeno budu uočena od strane vozača i na taj način doprinese njihovoj bezbjednosti u saobraćaju. Prostorije PS Gradiška su danas, 28.septembra 2010.godine, otvorene za sve osnovce sa područja opštine Gradiška, a isti će prilikom organizovanih posjeta prisustvovati tematskom predavanju pod nazivom „Prevencija maloljetničke delinkvencije u školama“, u okviru kojeg su predviđene i podteme o predelikventom ponašanju, pojmu, oblicima, uzrocima i prevenciji nasilja na školskim priredbama, maloljetnici i Javni red i mir, maloljetnici i oružje, maloljetnici i kockanje, te zaštita od delikventnog ponašanja.  Pozivamo medijske kuće da svojim radio, televizijskim i pisanim prilozima podrže i podstaknu zajednicu u edukovanju i zaštiti najmlađih učesnika u saobraćaju, te prevenciji maloljetničkog prestupništva.

| Banja Luka | Utorak, 28. septembar 2010. | Opširnije


U četvrtak, 30.09.2010.godine, u 10,00 časova, u prostorijama PS Bileća održat će se sastanak rukovodnih radnika PS Bileća  sa predsjednikom lovačkog udruženja «Viduša» Kisić Draganom,  kao i  upravnikom lovišta  Vujović Veselinom.

| Trebinje | Srijeda, 29. septembar 2010. | Opširnije