Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Povodom Dana Evrope, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo organizuje sutra, 7. maja 2009. godine u 13 časova u Muzičkom paviljonu u parku „Petar Kočić“ tradicionalni koktel za predstavnike EUPM-a, diplomatsko-konzularnih predstavništava i rukovodioce medijskih kuća u Banjaluci.        Izjave za novinare planirane su u 13,30 časova ispred Muzičkog paviljona.                                                        

| Banjaluka | Srijeda, 06. maj 2009. | Opširnije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo sastaće se sutra, 5. maja 2009. godine u 10 časova sa ministrom pravde Republike Srpske Džerardom Selmanom, direktorom JP „Šume RS“ Neđom Ilićem i direktorom Inspektorata RS Slavkom Subotićem kako bi razgovarali o problemu šumskih krađa.        Nakon sastanka, u 12 časova u Pres centru Vlade Republike Srpske biće održana konferencija za novinare

| Banjaluka | Ponedjeljak, 04. maj 2009. | Opširnije


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske domaćin je 15. sastanka Operativne grupe za borbu protiv nedozvoljene trgovine drogama SECI Regionalnog centra koji će biti održan 28. i 29. aprila 2009. godine u velikoj konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Banjaluci.       Sastanku, na kojem će se razgovarati o aktivnostima koje se provode na području jugoistočne Evrope u pogledu borbe protiv nedozvoljene trgovine drograma, kao i budućim aktivnostima, prisustvovaće predstavnici agencija za provođenje zakona 13 država članica SECI Regionalnog centra, te predstavnici SAD, Holandije, NJemačke, Češke Republike, Francuske, Španije, kao i predstavnici Ministarstva pravde SAD (ICITAP), EUPM-a, OSCE-a, misije EUBAM-a. EROPOL-a i UNODC-a.               Snimatelji će imati priliku da sutra, 28. aprila u 9,30 časova snime početak sastanka, a konferencija za novinare biće održana u 10 časova u Pres centru Vlade Republike Srpske.      Novinarima će se na pres konferenciji obratiti ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, komesar EUPM-a Stefan Feler i zamjenik direktora SECI Regionalnog centra i šef Odsjeka za operativnu podršku Jon Gabrijel Sotiresku.

| Banjaluka | Utorak, 28. april 2009. | Opširnije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo posjetiće sutra, 25. aprila u 14 časova Policijsku stanicu Sokolac gdje će se sastati sa načelnikom Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zoranom Mandićem i njegovim zamjenikom Zoranom Renovicom, kao i komandirima saobraćajne i opšte Policijske stanice na Sokocu  Milanom Ikanovićem i Radovanom Šarencom.              Nakon sastanka planirane su izjave za novinare.   

| Sokolac | Petak, 24. april 2009. | Opširnije


         Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske okončaće u utorak, 21. aprila 2009. godine dvomjesečnu kampanju „122-Vaša policija“ druženjem policije sa učenicima na manifestaciji „Ozrensko dragovanje“ koju kod manastira Svetog Oca Nikolaja na Ozrenu organizuje opština Petrovo.        Ovom događaju prisustvovaće i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo i komesar EUPM-a Stefan Feler.           Manifestaciju „Vaskršnje dragovanje“ organizuje opština Petrovo, a njoj bi trebalo da prisustvuje oko 2.000 učenika iz svih krajeva Republike Srpske.          Kampanju „122-Vaša policija“, MUP RS na teritoriji Republike Srpske realizuje u saradnji sa EUPM-om, a njen cilj je promocija besplatne telefonske linije  za građane „122“ i ohrabrivanje građana na preuzimanje proaktivnije uloge u suzbijanju kriminala. Pozivom na broj „122“, građani mogu da prijave počinioca bilo kojeg krivičnog djela ili saopšte druga saznanja koja posjeduju, a koja su korisna za uspješno otkrivanje tih počinilaca.     Kampanja “122-Vaša policija” – Ozren, 21. april 2009. godine      manastir Svetog Oca Nikolaja  na Ozrenu, opština Petrovo     Program: 10.30               Otvaranje izložbe školskih listova učenika osnovnih i                   srednjih škola na platou ispred manastira na Ozrenu   11.00        Na platou ispred manastira na Ozrenu, gdje se održava                  manifestacija “Vaskršnje dragovanje” biće postavljen info                  pult “122 – Vaša policija”. To je istovremeno i mjesto                  susreta pripadnika policije sa učenicima i ostalim                                      učesnicima manifestacije (prosvjetni radnici, građani...).   11.30                      Jedinica za podršku Centra javne bezbjednosti Doboj izvešće pokazne vježbe - borilačke vještine   12.00        Otvaranje Vaskršnjeg krosa, uz umjetnički program, priču o                  kampanji “122-Vaša policija”( učesnicima će se obratiti                  ministar unutrašnjih poslova RS i komesar EUPM-.a).   ·        Kros se odvija u 6 trka. Pauze između trka biće  iskorištene za umjetničke nastupe kulturno-umjetničkih grupa, solista, razgovor na pozornici sa zvaničnicima opštine, predstavnicima policije, kao i za dodatnu prezentaciju broja “122”. .   13,30        Završetak krosa.  

| Petrovo | Četvrtak, 16. april 2009. | Opširnije


Centar javne bezbjednosti Banja Luka organizuje danas,16.04.2009. godine, konferenciju za novinare u prostorijama CJB Banja Luka u 12 časova. Na redovnoj koferenciji načelnik CJB prezentovaće rezultate rade za protekla tri mjeseca.   Pozivaju se predstavnici medija prisustvuju konferenciji  

| Banja Luka | Četvrtak, 16. april 2009. | Opširnije