Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Povodom Dana polcije Republike Srpske, 4. aprila, delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koju predvodi ministar Stanislav Čađo primiće sutra, 3. aprila u 12 časova u Palati predsjednika RS u Banjaluci, predsjednik Republike Rajko Kuzmanović.Ovom prilikom, predsjednik Kuzmanović unaprijediće načelnika Uprave za kriminalističku policiju Gojka Vasića u čin general inspektora, a Slađana Crkvenjaša iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo iz čina viši narednik u čin mlađi inspektor.      Nakon prijema kod predsjednika RS predvićene su izjave za novinare.

| Banjaluka | Četvrtak, 02. april 2009. | Opširnije


Povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, 03.04.2009. godine u 11,00 časova, sveštenik Srpske pravoslavne crkve služiće parastos poginulim pripadnicima policije Republike Srpske, a pripadnici CJB Doboj će na spomen obilježju ispred zgrade Centra položiti  cvijeće i minutom ćutnje odati počast poginulim pripadnicima policije Republike Srpske.             Polaganju vijenaca prisustvovaće i porodice poginulih pripadnika policije, kao i predstavnici Opštine Doboj, predstavnici Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Opštine Doboj i predstavnici Opštinske boračke organizacije Doboj. U sklopu kulturno-sportskih manifestacija planiranih povodom obilježavanja Dana policije MUP-a RS, na nivou CJB Doboj održaće se Turnir u malom fudbalu i Turnir u stono-tenisu, na kojim će učestvovati po 16 ekipa formiranih na nivou organizacionih jedinica iz sastava Centra.             Turnir u malom fudbalu održaće se na sportskom terenu Banja Vrućica, a Turnir u stono-tenisu u fiskulturnoj sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Tesliću. Oba takmičenja održaće se, 03.04.2009. godine sa početkom u 08,00 časova. Nakon finalnog takmičenja,  za tri prvoplasirane fudbalske ekipe biće uručeni pehari,  za tri prvoplasirane stonoteniske ekipe i najboljim pojedinicima  biće uručene diplome, a svim ekipama učesnicama biće dodijeljene zahvalnice za učešće na takmičenju.              Zahvalnice Turnira u malom fudbalu i stonoteniskog turnira biće uručene Opštini Teslić, načelniku opštine Teslić, ZTS „Banja Vrućica“ i OŠ „Vuk Karadžić“, koji su u organizaciji sportskog takmičenja pružili punu podršku PS Teslić, domaćinu ove sportske manifestacije.            

| Doboj | Četvrtak, 02. april 2009. | Opširnije


Povodom  Dana policije Republike Srpske,  sutra, 03. aprila od 12 do 14 časova u krugu Centra javne bezbjednosti I.Sarajevo (Ulica Serdar Janka Vukotića bb, Pale), planirana je akcija „Dan otvorenih vrata“ u okviru koje će građanima biti omogućeno da posjete službene prostorije i upoznaju se sa radom policije, što predstavlja simboličan gest policije u izgradnji odnosa sa građanima. U 13,00 časova, pripadnici Jedinice za podršku demonstriraće nekoliko pokaznih vježbi u koje će biti uključeni i dresirani psi. Osim toga, pripadnici saobraćajne policije će kroz druženje sa djecom predškolskog uzrasta, predstaviti način svog rada i objasniti osnovna pravila u ponašanju djece u saobraćaju. Planirano je i da predstavnici CJB I.Sarajevo polože vijence na spomen ploče poginulim pripadnicima policije.  

| Pale | Četvrtak, 02. april 2009. | Opširnije


  Povodom obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, 03.04.2009. godine u 11,00 časova, sveštenik Srpske pravoslavne crkve služiće parastos poginulim pripadnicima policije Republike Srpske, a pripadnici CJB Doboj će na spomen obilježju ispred zgrade Centra položiti  cvijeće i minutom ćutnje odati počast poginulim pripadnicima policije Republike Srpske.             Polaganju vijenaca prisustvovaće i porodice poginulih pripadnika policije, kao i predstavnici Opštine Doboj, predstavnici Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Opštine Doboj i predstavnici Opštinske boračke organizacije Doboj.             Pozivamo predstavnike medija da proprate navedenu aktivnost.             

| Doboj | Četvrtak, 02. april 2009. | Opširnije


  U sklopu kulturno-sportskih manifestacija planiranih povodom obilježavanja Dana policije MUP-a RS, na nivou CJB Doboj održaće se Turnir u malom fudbalu i Turnir u stono-tenisu, na kojim će učestvovati po 16 ekipa formiranih na nivou organizacionih jedinica iz sastava Centra.             Turnir u malom fudbalu održaće se na sportskom terenu Banja Vrućica, a Turnir u stono-tenisu u fiskulturnoj sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Tesliću. Oba takmičenja održaće se, 03.04.2009. godine sa početkom u 08,00 časova. Nakon finalnog takmičenja,  za tri prvoplasirane fudbalske ekipe biće uručeni pehari,  za tri prvoplasirane stonoteniske ekipe i najboljim pojedinicima  biće uručene diplome, a svim ekipama učesnicama biće dodijeljene zahvalnice za učešće na takmičenju.              Zahvalnice Turnira u malom fudbalu i stonoteniskog turnira biće uručene Opštini Teslić, načelniku opštine Teslić, ZTS „Banja Vrućica“ i OŠ „Vuk Karadžić“, koji su u organizaciji sportskog takmičenja pružili punu podršku PS Teslić, domaćinu ove sportske manifestacije.             Pozivamo predstavnike medija da proprate navedena sportska takmičenja.  

| Doboj | Četvrtak, 02. april 2009. | Opširnije


Povodom Dana policije Republike Srpske, 4. aprila, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo organizuje sutra, 02. aprila u 12,30 časova u svom Kabinetu (Administrativni centar Vlade Republike Srpske, lamela B, 5 sprat) prijem za penzionisane policajce i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su ove godine nagrađeni zbog profesionalnog vođenja policijskih aktivnosti, požrtvovanosti, hrabrosti u radu i postignutih rezultata.          Izjave za novinare predviđene su u 13,30 časova.

| Banjaluka | Srijeda, 01. april 2009. | Opširnije