Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Centar javne bezbjednosti Doboj, od sutra provodi akciju pojačane kontorle saobraćaja u cilju smanjenja saobraćajnih nesreća uzrokovanih prekomjernom brzinom kretanja vozila i nepoštivanjem drugih saobraćajnih pravila i propisa. Tokom akcije, koja će se tokom juna mjeseca provoditi na više putnih pravaca na području CJB Doboj, policija će represivno djelovati i sankcionisati sve vozače koji negativno utiču na stanje bezbjednosti saobraćaja, prvenstveno prekoračenjem brzine kretanja vozilom, preticanjem u nepreglednim krivinama i drugim prekršajima iz Zakona o bezbjednosti soabraćaja BiH. Radi efikasnijeg djelovanja, tokom akcije biće izvršena razmjena saobraćajnih patrola policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja iz sastava CJB Doboj, a prilikom kontrole saobraćaja koristiće se vozilo sa video nadzorom. CJB Doboj je tokom maja mjeseca ove godine proveo preventivnu akciju u cilju prevencije saobraćajnih nesreća i zaštite učesnika u saobraćaju, prilikom čega su vozačima podijeljeni flajeri pod nazivom „Brzina razara život“, koje je izradio MUP RS, zajedno sa AMS Republike Srpske. Na osnovu analitičkog praćenja, za prvih pet mjeseci tekuće godine, na putevima koji su u zoni odgovornosti CJB Doboj dogodila se 121 saobraćajna nesreća sa nastradalim licima, odnosno 22,4% manje nego u istom periodu prethodne godine.U ovim saobraćajnim nesrećama smrtno je stradalo 5 lica, dok je u istom periodu prethodne godine smrtno stradalo 15 lica. Broj teško povrijeđenih lica smanjen je za 17,5%, a lakše povriejđenih za 31% u odnosu na isti period prethodne godine. Najčešći uzrok ovih saobraćajnih nesreća bila je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, nepropisne radnje vozilom u saobraćaju i nepropisno preticanje vozila. Za prvih pet mjeseci tekuće godine, evidentirana su 703 prekršaja u saobraćaju i nadežnim sudovima podneseno 290 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 520 lica. U istom periodu policija je na licu mjesta izdala 15.868 naloga, za učinjene prekršaje za koje je zakonom predviđena novčana kazna. Regionalna akcija CJB Doboj treba da doprinese očuvanju i tendenciji poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju, koje je u prvih pet mjeseci ove godine znatno povoljnije u odnosu na isti period prethodne godine.

| Doboj | Utorak, 15. jun 2010. | Opširnije


U sklopu širih aktivnosti koje provodi CJB Bijeljina u vezi obavještenja građana o zakonskim obavezana iz Zakona o oružiju i miniciji, a u vezi obaveza vlasnika registrovanog oružja i dužnosti da, do 31.12.2010. godine, izvrše zamjenu oružnih listova, 16.06.2010. godine, u 18,00 časova, pripadnici Centra će u prostorijama lovačkog društva ''Lovac'' u Bijeljini održati sastanak sa predstavnicima regionalnih lovačkih društava. Obavještavamo medije da ove aktivnosti mogu propratiti i dobiti sve potrebne informacije.

| Bijeljina | Utorak, 15. jun 2010. | Opširnije


     Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo sastaće se sutra, 16. juna u 11 časova sa komandantom EUFOR-a Bernhardom Bairom i komesarom EUPM-a Stefanom Felerom. Izjave za novinare planirane u 11,45 časova u Službi ministra (Administrativni centar Vlade RS, lamela B, 5 sprat).    

| Banjaluka | Utorak, 15. jun 2010. | Opširnije


Na vanrednom sastanku Foruma za bezbjednost građana opštine Doboj, koji će biti održan u Skupštinskoj sali Opštine Doboj, prisustvovaće pomoćnik načelnika CJB Doboj, Miro Duspara i komandir PS Doboj 1, Jugoslav Stevanović, koji će prezentovati rezultate aktivnosti policije za prvih pet mjeseci tekuće godine. Na Forumu će učestvovati i predstavnici trinaest političkih partija koje djeluju na području opštine Doboj, kao i predstavnici pravosudnih organa (Okružno tužilaštvo, Okružni i Osnovni sud), a osnovna tema Foruma je „Mjere i radnje koje je potrebno preduzeti u cilju očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti u vrijeme predizborne kampanje i tokom održavanja predstojećih izbora“. Forum će se održati u utorak 15. juna 2010. godine sa početkom rada od 10,00 časova. Pozivamo novinare da medijski prooprate navedene aktivnosti.

| Doboj | Ponedjeljak, 14. jun 2010. | Opširnije


Komandir Policijske stanice Gradiška, gdin. Slobodan Torbica, daće izjavu za novinare povodom: - ostvarenih rezultata zajedničke akcije pripadnika PS Gradiška i Odjeljenja za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga CJB Banja Luka. Navedene izjave za novinare predviđene su danas, 11.06.2010. godine, sa početkom u 10:00 časova, u prostorijama Policijske stanice Gradiška.      

| Gradiška | Petak, 11. jun 2010. | Opširnije


   Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo sastaće se sutra, 9. juna 2010. godine u 10 časova sa direktorom SECI Regionalnog centra za suzbijanje prekograničnog kriminala Gurburom Bahadirom. Izjave za novinare planirane su u 10,45 časova u Službi ministra (Administrativni centar Vlade RS, lamela B, 5 sprat).  

| Banjaluka | Srijeda, 09. jun 2010. | Opširnije