Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


      Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo posjetiće sutra, 30. decembra 2009. godine opštinu Prijedor, gdje će u 12 časova sa načelnikom opštine Markom Pavićem obići novu šalter salu za registraciju motornih vozila Stanice javne bezbjednosti Prijedor. Novu šalter salu SJB Prijedor zajedničkim snagama izgradili su Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i opština Prijedor, kako bi proces registracije motornih vozila za građane Prijedora bio brži i efikasniji.     

| Prijedor | Utorak, 29. decembar 2009. | Opširnije


      Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo organizuje u utorak, 29. decembra 2009. godine u 11,15 časova prijem za deminere Republičke uprave civilne zaštite i vatrogasce koji su u 2009. godini iskazali visok stepen profesionalnosti u obavljanju svojih poslova. Prijem će biti održan u prostorijama Službe ministra (Administrativni centar Vlade RS, lamela B, 5 sprat).  Izjave za novinare planirane su u 12,00 časova.    

| Banjaluka | Ponedjeljak, 28. decembar 2009. | Opširnije


Danas 26.12.2009.godine, sa početkom u 10,30 časova, u zgradi CJB Trebinje, načelnik CJB Trebinje Goran Zubac daće izjavu za novinare u vezi sa jučerašnjom zapljenom veće količine opojnih sredstava, lišenjem slobode jednog lica i dokumentovanjem KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih sredstava.

| Trebinje | Subota, 26. decembar 2009. | Opširnije


    Republička uprava civilne zaštite smatra potrebnim upozoriti sve subjekte od neposrednog značaja za zaštitu i spasavanje od poplava u Republici Srpskoj da odmah preduzmu preventivne i druge mjere zaštite iz okvira svojih nadležnosti te zakonom i planovima propisanih obaveza. U većem dijelu Republike Srpske zabilježene su obilnije snježne padavine, pa je shodno navedenoj prognozi, realno očekivati topljenje snijega i porast nivoa vodostaja na vodotocima u Republici Srpskoj i regionu. Povodom aktivnosti koje je Republička uprava civilne zaštite preduzela u vezi sa tim, direktor Republičke uprave civilne zaštite Milimir Doder danas, 22. decembra 2009. u 14 časova daće izjavu za novinare u prostorijama Slube ministra unutrašnjih poslova RS (Adninistrativni centar Vlade RS, lamela B, 5 sprat).  

| Banjaluka | Utorak, 22. decembar 2009. | Opširnije


sklopu realizacije projekta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Rad policije u multietničkim zajednicama“, predstavnici Policijske stanice Srbac, organizuju sastanak sa predstavnicima vjerskih zajednica mjesne zajednice Kobaš,opština Srbac. Cilj navedene kampanje jeste unapređenja partnerskih odnosa sa konstituivnim narodima, nacionalnim manjinama i vjerskim zajednicama, jačanje saradnje, komukacije, partnerstva i povjerenja između policije i građana, kao i angažovanje svih segmenata i institucija društvene zajednice u poboljšanju uslova svakodnevnog života i rada. Imajući u vidu da uskoro nastupa vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, kada se u skladu sa iskustvima iz prethodnih godina, može očekivati pojačana upotreba pirotehničkih sredstava kao i nezakonita upotreba oružja, radnici policije prisutne će upoznati sa dozvoljenim pirotehničkim sredstvima, podsjetiti da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva Zakonom, te precizirati da roditelji, odnosno staratelji snose odgovornost za postupke maloljetnika. Navedeni sastanak održaće se u prostorijama MZ Kobaš, u utorak, 21. decembra 2009.godine, sa početkom u 18:00 časova.

| Banja Luka | Ponedjeljak, 21. decembar 2009. | Opširnije


Imajući u vidu da uskoro nastupa vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, kada se u skladu sa iskustvima iz prethodnih godina, može očekivati pojačana upotreba pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja, a imajući u vidu štetnost posljedica proisteklih iz njihove nezakonite upotrebe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje akciju čiji je cilj da upozori građane na opasnosti koje prijete od nezakonite upotrebe pirotehničkih sredstava i oružja. S tim u vezi, radnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka organizovali su kraće edukativno predavanje kako bi učenike osnovne škole,kao rizičnu grupu, upoznali sa dozvoljenim pirotehničkim sredstvima, te podsjetili da ne postoji bezopasna pirotehnika, kao i da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva Zakonom. Tom prilikom, učenicima će biti podijeljen i promotivni materijal – pismeni leci sa zakonskim konsekvencama i opasnostima usljed nedozvoljene upotrebe oružja i pirotehničkih sredstava. Navedena edukacija održaće se u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Sveti Sava“ u banjolučkom naselju Lauš, u utorak, 22. decembra 2009.godine, sa početkom u 12:40 časova. Jedan od ciljeva navedene akcije je i da građani predstojeće praznike obilježe u bezbjednom okruženju, na miran i dostojanstven način. Pozivamo zainteresovane medijske kuće, ako i sve građane da prisustvuju ovom predavanju.

| Banja Luka | Ponedjeljak, 21. decembar 2009. | Opširnije