Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


U cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima, prevencije saobraćajnih nesreća i zaštite svih učesnika u saobraćaju, MUP RS je u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske izradilo flajere pod nazivom „Vozači traktora učestvujte bezbjedno u saobraćaju“, koji su prvenstveno namjenjeni vozačima traktora i poljoprivrednih mašina, jer su oni jedna od ciljnih grupa učesnika u saobraćaju kojoj je potrebno posvetiti određenu pažnju u pravcu njihove edukacije. Imajući u vidu da se u ovom periodu godine, zbog poljoprivrednih radova na putevima, kreće veći broj traktora i poljoprivrednih mašina za koje je kontrolom saobraćaja utvrđeno da su neadekvatno obilježeni i da njima upravljaju i nestručna lica, te da nije rijedak slučaj da se prevoz tereta vrši van gabarita vozila ili se na blatobranima traktora prevozi više lica, čime se ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju. Tokom ove akcije, koja ima preventivno-bezbjednosni karakter i koja će se provoditi 21. 22. i 23. oktobra 2009. godine, pripadnici nadležnih policijskih stanica iz sastava CJB Doboj distribuiraće flajere na regionalnim, lokalnim i nekategorisanim putevima, na kojima je prisutno veće kretanje traktora i poljoprivrednih mašina. Pozivamo predstavnike medija da proprate akciju CJB Doboj na sljedećim lokacijama: - Na reginalnom putu R-465 u Kostajnici, opština Doboj, 21.10.2009. godine u 11,00 časova: - Na lokalnom putu u mjestu Ukrinici, opština Teslić, 21.10.2009. godine u 10,00 časova; - Na lokalnom putu u mjestu Liješće, opština Brod, 21.10.2009. godine u 10,00 časova - Na regionalnom putu R-462 u Crkvini, opština Šamac, 21.10.2009. godine u 10,00 časova - U Kninskoj ulici u Derventi, 22.09.2009. godine u 09,00 časova - Na lokalnom putu u mjestu Skugrić, opština Modriča, 22.10.2009. godine u 10,00 časova  

| Doboj | Utorak, 20. oktobar 2009. | Opširnije


Centar javne bezbjednosti Doboj organizuje Konferenciju za novinare na kojoj će načelnik Centra, Tihomir Narić, prezentovati aktivnosti i rezultate CJB Doboj ostvarene za devet mjeseci tekuće godine, kao i prioritetne zadatke Centra u narednom periodu. Konferencija će se održati u zgradi Centra u srijedu 21. oktobra 2009. godine u 10,00 časova. Pozivamo predstavnike medije da prisustvuju Konferenciji CJB Doboj.

| Doboj | Utorak, 20. oktobar 2009. | Opširnije


U prostorijama Centra javne bezbjednosti Banja Luka, dana 21.10.2009.godine, sa početkom u 11:30 časova, održaće se redovna konferencija za predstavnike medija, na kojoj će načelnik centra Zoran Stanišljević, prezentovati devetomjesečne rezultate rada. Pozivaju se predstavnici medija da prisustvuju navedenoj konferenciji.

| Banja Luka | Utorak, 20. oktobar 2009. | Opširnije


Na inicijativu pripadnika Policijske stanice Gacko, sutra 20.10.2009.godine, sa početkom u 11,00 časova, u sali SO Gacko, održaće se sastanak Foruma za bezbjednost zajednice Gacko. Tem sastanka je «preventivno djelovanje na sprečavanju i suzbijanju maloljetničke delinkvencije». Predložen je dnevni red: Analiza uočenih bezbjednosnih pojava ugrožavanja kod školske djece kao identifikovani problem u zajednici; - rangiranje navedenog problema po prioritetima - identifikovanje mogućih uzroka tih problema - metod i način rješavanja - partneri koji će učestvovati u rješavanju problema Izjave za medije planirane su nakon sastanka.

| Trebinje | Ponedjeljak, 19. oktobar 2009. | Opširnije


      Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo sastaće se sutra, 15. oktobra 2009. godine u 16 časova sa ambasadorom Savezne Republike NJemačke Joakimom Šmitom (Jochim Schmidt).         Sastanak će biti održan u prostorijama Službe ministra (Administrativni centar Vlade Republike Srpske, lamela B, 5 sprat). Snimatelji će moći da zabilježe početak sastanka, a izjave za novinare planirane su u 16,30 časova.    

| Banjaluka | Srijeda, 14. oktobar 2009. | Opširnije


U sklopu realizacije projekta „Rad policije u multietničkim sredinama“, koji ima za cilj razvoj dobrih međuetničkih odnosa, te promovisanje i integraciju manjina u svakodnevne životne tokove, dana 14.10.2009. godine, u 11,00 sati, u prostorijama Lovačkog doma, u mjestu Majdani, opština Pale, pripadnici Sektora uniformisane policije CJB I.Sarajevo te PS Pale, održaće sastanak sa građanima povratnicima iz okolnih sela, predstavnicima Nevladinih organizacija „Povratak“ i „Udruženje izbjeglih i raseljenih lica“, te predsjednicima mjesnih zajednica. Planirano je da se na sastanku razgovara o eventualnim problemima koje imaju povratnici, načinima njihovog prevazilaženja, te upoznavanju povratnika sa navedenim projektom. Pozivaju se mediji da isprate navedeni događaj

| I.Sarajevo | Utorak, 13. oktobar 2009. | Opširnije