Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Dana, 01.12.2009.godine, sa početkom u 13,00 časova, u prostorijama područne osnovne škole, u MZ Dabrica, opština Berkovići, predstavnici PS Berkovići, prezentovaće Projekat MUP-a Republike Srpske «Rad policije u multietničkim sredinama». Projekat se odnosi na unapređenje saradnje i partnerskih odnosa policije sa konsitutivnim narodima, manjinskim i vjerskim grupama u cilju poboljšanja lične i imovinske bezbjednosti. Sastanku će, pored građana sva tri konstitutivna naroda MZ Dabrica, prisustvovati predstavnik opštine Berkovići zadužen za pitanja izbjeglih i raseljenih lica i predsjednik udruženja povratnika Gornji kraj LJubljanica.  

| Trebinje | Ponedjeljak, 30. novembar 2009. | Opširnije


Dana 30.11.2009.godine, ponedjeljak, sa početkom u 12,00 časova, u kabinetu Predsjednika Skupštine opštine Nevesinje, odžaće se sastanak članova Foruma za bezbjednost zajednice. Dnevni red Foruma: 1. Faktori koji utiču na stanje javnog reda i mira: - radno vrijeme ugostiteljskih objekata - provođenje Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani točenja alkohola maloljetnicima i - neovlaštena prodaja pirotehničkih sredstava. Pozivamo novinare da proprate ovu aktivnost.

| Trebinje | Petak, 27. novembar 2009. | Opširnije


U sklopu realizacije projekta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, „Prevencija maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama», Policijska stanica Kozarska Dubica, organizovala je predavanje učenicima i nastavnom osoblju na temu prevencije vršnjačkog nasilja, zloupotrebe duvanskih proizvoda, alkohola i droga i prijetnji podmetnutim eksplozivom, kao i bezbjednost djece učesnika u saobraćaju. Navedenom predavanju, održanom dana 26.11.2009.godine u prostorijama Srednje mješovite škole «Nikola Tesla» u Kozarskoj Dubici, odazvalo se oko 150 srednjoškolaca i većina nastavnog osoblja pomenutog srednjoškolskog centra. Pored sprečavanja kriminalnog i socijalno neprihvatljivog ponašanja kod djece i omladine i podizanja bezbjednosti učenika i nastavnog osoblja u školama i neposrednoj blizini škola na što viši nivo, jedan od prioritetnih ciljeva navedenog projekta, jeste i jačanje saradnje, komukacije, partnerstva i povjerenja između policije, ciljnih grupa i drugih subjekata, kao i angažovanje svih segmenata i institucija društvene zajednice u prevenciji maloljetničkog prestupništva. Predstavnici lokalne televizije medijski su podržali početak realizacije navedene kampanje, a navedeni prilog biće emitovan tokom večernjeg informativnog programa. Navedeno predavanje, predviđeno je i u Osnovnoj školi «Sveti Sava» u Kozarskoj Dubici, dana 27.11.2009.godini, sa početkom u 12:30 časova. Pozivamo medije da proprate ovaj događaj.

| Banja Luka | Petak, 27. novembar 2009. | Opširnije


Na sastanku Foruma za bezbjednost građana opštine Teslić, koji će se održati u ponedeljak 30. novembra 2009. godine u 11,00 časova u Maloj konferencijskoj sali Skupštine opštine Teslić, između ostalog, biće razmatrana problematika štetnog utica i posljedica koje nastaju upotrebom pirotehničkih sredstava. Na sastanku Forumu učestvovaće komandir PS Teslić, Želimir Dušanić i zamjenik komandira Damjan Trifunović, koji su članovi Foruma, a kao gosti Foruma učešće će uzeti pomoćnik komandira PS Teslić, Vaskrsije Matićić (zadužen za praćenje stanja javnog reda i mira) i šef Opštinskog štaba Civilne zaštite Teslić, Vladimir Janković. Pozivamo novinare da medijski proprate zajedničke aktivnosti PS Teslić i lokalne uprave Opštine Teslić.

| Doboj | Četvrtak, 26. novembar 2009. | Opširnije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo posjetiće sutra, 27. novembra 2009. godine opštinu Pelagićevo, gdje će se u 10,30 časova sastati sa načelnikom opštine Simom Stakićem. Izjave za novinare planirane su u 11,15 časova.

| Pelagićevo | Četvrtak, 26. novembar 2009. | Opširnije


U sklopu realizacije projekta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Rad policije u multietničkim zajednicama“, radnici Policijske stanice Mrkonjić Grad, Stanično odjeljenje policije Jezero, sutra 26.11.2009.godine, organizovaće ponovni susret sa mještanima povratničke populacije opštine Jezero. Susret ima za cilj prevazilaženje razlika, očuvanje i jačanje povjerenja, kao i podizanje lične i imovinske bezbjednosti povratnika na viši nivo, te njihovo aktivno uključivanje u svakodnevne tokove života i rada. Druženju će prisutvovati i rukovodni radnici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad, a pozivi su upućeni i predstavnicima Skupštini opštine Jezero i Osnovne škole iz Jezera. Posjeta i druženje održaće se u skuštinskoj sali opštine Jezero, u četvrtak, 26.novembra 2009.godine, sa početkom u 14:00 časova. Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju ovom događaju

| Banja Luka | Srijeda, 25. novembar 2009. | Opširnije