Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Povodom početka drugog polugodišta školske 2009/2010.godine, a u sklopu realizacije projekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ i „Školski policajac“, pripadnici Policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja Centra javne bezbjednosti Banja Luka, za učenike osnovnih škola, organizovaće edukativno predavanje na temu „Bezbjedno učestvujte u saobraćaju“, sa ciljem smanjenja stepena ugroženosti školske djece u saobraćaju. Radnici policije tradicionalno sprovode ove aktivnosti, a povod je činjenica da učenici osnovnih škola spadaju u kategoriju ugroženih učesnika u saobraćaju, jer se na putu od kuće do škole, najčešće, samostalno kreću kolovozom. Navedene aktivnosti imaju i za cilj da vozači obrate pažnju na djecu-učesnike u saobraćaju, te da smanje brzinu kretanja vozila u zonama školskih ustanova. Tom prilikom, učenicima će biti podijeljen i promotivni materijal-fluorescentne trakice, koje doprinose da vozači sa veće udaljenosti mogu primijetiti pješake. Takođe, apelujemo i na roditelje da djeci ukažu na sve opasnosti u saobraćaju, te da ih nauče pravilnom ponašanju u saobraćaju. Navedene aktivnosti predviđene su sledećim rasporedom: - PS za bezbjednost saobraćaja Prijedor, OŠ „Petar Kočić", ponedjeljak, 01.02.2010.godine, u 11:00 časova; - PS za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad, OŠ „Petar Kočić", utorak, 02.02.2010.godine, u 11:00časova; - PS za bezbjednost saobraćaja Banja Luka, OŠ „Branko Radičević", ulica Desanke Maksimović, srijeda, 03.02.2010.godine, u 11:00 časova - PS za bezbjednost saobraćaja Gradiška, OŠ „Petar Kočić", Nova Topola, četvrtak, 04.02.2010.godine, u 09:30 časova i - PS za bezbjednost saobraćaja Prnjavor, Dom kulture Prnjavor, petak, 05.02.2010.godine, u 17:00 časova. Izjave za novinare daće predavači-radnici Policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja. Pozivamo predstavnike medija da podrže navedene događaje.

| Banja Luka | Ponedjeljak, 01. februar 2010. | Opširnije


Sutra, 28.01.2010.godine, sa početkom u 12,00 časova, u sali za sastanke Centra javne bezbjednosti Trebinje, održaće se redovna konferencija za predstavnike medija. Na konferenciji će načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Goran Zubac, načelnik Sektora policije Željko Đogović i načelnik Sektora krim.policije Slado Ninković prezentovati Izvještaj o radu CJB Trebinje za 2009.godinu i prioritete rada u narednom periodu.

| Trebinje | Srijeda, 27. januar 2010. | Opširnije


U okviru projekta „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ i „Školski policajac“, sve Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja na području CJB Istočno Sarajevo, za niže razrede osnovnih škola, organizuju predavanja na temu „Bezbjednost saobraćaja“. S tim u vezi, pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo, dana 28.01.2010. godine, sa početkom u 09,00 sati, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, u Lukavici, organizuju predavanje na pomenutu temu, te prikazivanje filma za najmlađe osnovce. Uz ovu aktivnost planirana je i podjela promotivnog materijala (fluorescentne trakice-narukvice, notesi i sl.). Pozivamo vas da medijski propratite navedeni događaj. Izjavu za medije daće komandir saobraćajne policije Nebojša Popović.

| I.Sarajevo | Srijeda, 27. januar 2010. | Opširnije


Načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj, Tihomr Narić, sutra 27.01.2010. godine u 11,30 časova, sastaće se sa zamjenikom šefa policijske misije u BiH, Domenicom Ternom, koji je, u sklopu svojih redovnih obilazaka policijskih agencija, najavio posjetu CJB Doboj. Sastanak će se održati u zgradi Centra, gdje će oko 12,15 časova biti date izjave za medije.

| Doboj | Utorak, 26. januar 2010. | Opširnije


Pripadnici Policijske stanice Prnjavor, prisutvovaće sastanku Radne grupe Foruma za bezbjednost građana Prnjavor, sa predviđenim sledećim dnevnim redom: - diskusija i dogovor u vezi određivanja trajanja radnog vremena ugostiteljskih objekata na području opštine Prnjavor. Sastanak će se održati u sali Skupštine Opštine Prnjavor, u utorak, 25.januara 2009.godine, sa početkom u 14:00 časova. Pozivaju se predstavnici medija da prisustvuju navedenom događaju.

| Banja Luka | Utorak, 26. januar 2010. | Opširnije


U prostorijama Centra javne bezbjednosti Banja Luka, održaće se vanredna konferencija za predstavnike medija, na kojoj će zamjenik načelnik centra Željko Domazet, dati saopštenje povodom: Rasvjetljavanja većeg broja krivičnih djela Teške krađe provaljivanjem u kuće i stanove, izvršenih u vremenskom periodu od početka 2008. pa do 20.01.2010.godine, na području opštine Banja Luka i Rasvjetljavanja većeg broja krivičnih djela Razbojništava, izvršenih u vremenskom periodu od 2007. do 2009.godine, na području grada Banja Luke. Navedena konferencija održaće se danas, 25.01.2010. godine, sa početkom u 13:00 časova, u prostorijama Centra. Pozivaju se predstavnici medija da prisustvuju navedenoj konferenciji.

| Banja Luka | Ponedjeljak, 25. januar 2010. | Opširnije