Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


   Svečana promocija polaznika 13. klase osnovne policijske obuke 1. nivoa Policijske akademije biće održana u petak, 25. septembra 2009. godine u 11 časova u amfiteatru Uprave za policijsko obrazovanje (Bulevar Vojvode Živojina Mišića 10A) u Banjaluci.   Promociji 13. klase prisustvovaće direktor policije Republike Srpske dr Uroš Pena. Snimatelji će moći da zabilježe sam svečani čin promocije polaznika, a izjave za novinare planirane su u 12 časova. Protokol  promocije polaznika 13. klase osnovne policijske obuke 1. nivoa Policijske akademije: 11,00 časova  načelnik Jedinice za osnovnu i specijalističku obuku Policijske                          akademije Tomislav Mirosavić predaće raport direktoru policije 11.15 časova  svečano intoniranje himne i odavanje pošte svim poginulim i                         umrlim pripadnicima MUP RS 11,20 časova  obraćanje načelnika Uprave za policijsko obrazovanje Mile                                  Šikmana 11,25 časova  obraćanje direktora policije dr Uroša Pene 11,35 časova  dodjela nagrada učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate u                         učenju i vladanju u toku školovanja 11,45 časova  polaznici 13 klase daće svečanu izjavu da će savjesno i odgovorno                         izvršavati dužnost ovlašćenog službenog lica MUP RS 11,55 časova  uručenje uvjerenja o završenom školovanju i rješenja o rasporedu u             službu polaznicima 13 klase  

| Banjaluka | Četvrtak, 24. septembar 2009. | Opširnije


Ministarstvo unutrašnjih poslova RS pokrenulo je realizaciju projekta «Rad policije u multietničkim sredinama». Osnovni cilj pomenutog projekta je podrška policije kao aktivnog partnera u razvoju dobrih  multietničkih odnosa i promovisanju i integraciji manjina u svakodnevnim tokovima. CJB Bijeljina će, 25.09.2009. godine, u 12,00 časova, u Bijeljini, u OŠ «Jovan Dučić», održati javnu tribinu povodom pokretanja projekta, gdje će biti prisutni  predstavnici lokalne zajednice, predstavnici  osnovnih škola, nevladinih organizacija, vjerskih zajednica,  predstavnici manjina, kao i predstavnci EUPM-a i OSC-a, predstavnici za ljudska prava i dr. Obavještavamo medije da će sve ove aktivnosti moći popratiti kao i dobiti sve informacije o ciljevim  projekta.  

| Bijeljina | Četvrtak, 24. septembar 2009. | Opširnije


        Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo sastaće se sutra, 24. septembra 2009. godine u 13 časova sa komesarom EUPM Stefanom Felerom (Stefan Feller).  Sastanak će biti održan u prostorijama Službe ministra unutrašnjih poslova (Administrativni centar Vlade Republike Srpske, lamela B, 5 sprat).   Snimatelji će moći da zabilježe početak sastanka, a izjave za novinare planirane su u nakon sastanka.   

| Banjaluka | Srijeda, 23. septembar 2009. | Opširnije


         Povodom rezultata nastavka akcije suzbijanja neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga pod nazivom „Diler“,  sprovedene od strane Centra javne bezbjednosti Banja Luka, izjavu za predstavnike medija daće načelnik Centra, gdin. Zoran Stanišljević, danas 22.09.2009.godine, u svom kabinetu, sa početkom u 11:30 časova.

| Banjaluka | Utorak, 22. septembar 2009. | Opširnije


Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo posjetiće sutra, 22. septembra 2009. godine opštinu Kneževo, gdje će se u 12 časova sastati sa rukovodstvom opštine.     Izjave za novinare planirane su u 13 časova  

| Kneževo | Ponedjeljak, 21. septembar 2009. | Opširnije


                                             U okviru akcije Zaštitimo djecu u saobraćaju koju MUP RS provodi tokom mjeseca septembra, te povodom 22.septembra - Međunarodnog dana bez automobila, pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Sokolac, dana 22.septembra u vremenu od 10,30 do 13,00 časova, na platou ispred opštine,  organizuju manifestaciju za učenike Osnovne škole „Sokolac“, za koju je pripremljen prigodan kulturno-umjetnički  program kao i nagrade učesnicima. Cilj ove manifestacije je da se apeluje na sve vozače – vlasnike motornih vozila, da navedenog dana ne koriste svoja vozila u saobraćaju ili njihovo korištenje svedu na najmanju moguću mjeru, čime će dati svoj doprinos obilježavanju ovog dana. Saobraćaj za vozače motornih vozila biće zatvoren u Ulici Cara Lazara i u Glasinačkoj ulici u vremenu od 10,00 do 14,00 časova. S obzirom da će se navedenog dana, na ulicama u Sokocu naći veliki broj pješaka, apelujemo na vozače, koji ipak budu koristili svoje automobile, da voze oprezno i polako.

| Sokolac | Ponedjeljak, 21. septembar 2009. | Opširnije