Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Najave


Danas 18.11.2009.godine, u 11,00 časova, u sali CJB Trebinje, načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Trebinje Slado Ninković daće izjavu za novinare, u vezi sa aktivnostima kriminalističke policije na rasvjetljavanju i dokumentovanju pet KD Razbojništvo izvršenih, u prethodnom periodu, na području Trebinja.

| Trebinje | Srijeda, 18. novembar 2009. | Opširnije


U sklopu realizacije projekta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Rad policije u multietničkim zajednicama“, pripadnici Policijske stanice Banja Luka Lauš, sutra 18.11.2009.godine, susrešće se sa mještanima povratničke populacije banjolučkog naselja Srpske Toplice. Susret ima za cilj prevazilaženje razlika, očuvanje i jačanje povjerenja, kao i podizanje lične i imovinske bezbjednosti povratnika na viši nivo, te njihovo aktivno uključivanje u svakodnevne tokove života i rada. Druženju će prisutvovati i rukovodni radnici Policijske stanice Banja Luka Lauš, inspektori Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a pozivi su upućeni i predstavnicima mjesne zajednice i Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Srpskim Toplicama. Posjeta i druženje održaće se u prostorijama MZ Srpske Toplice, u srijedu, 18.novembra 2009.godine, sa početkom u 12:00 časova., nakon čega su u sportskoj sali mjesne Osnovne škole predviđene sportske aktivnosti. Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju ovom događaju.

| Banja Luka | Utorak, 17. novembar 2009. | Opširnije


Povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Svetog Arhangela Mihajla“, Policijska stanica Novi Grad, dana 18.11.2009.godine, organizuje sledeće aktivnosti: - u vremenskom periodu od 08:00 do 09:00 časova, u prostorijama PS Novi Grad, organizovan je „Dan otvorenih vrata“, kojom prilikom će članovi pionirske selekcije OFK „Ravnice“ iz Ravnica posjetiti ovu stanicu, kako bi stekli jasnu i transparentnu sliku o radu policije i njenim ovlašćenjima i - u vremenskom periodu od 09:00 do 14:00 časova, u Sportskoj dvorani u Novom Gradu, održaće se tradicionalni turnir u malom fudbalu u kojem će učestvovati 10 ekipa Policijskih stanica sa područja regije Prijedor. Pozivaju se predstavnici medija da proprate navedene događaje.

| Banja Luka | Utorak, 17. novembar 2009. | Opširnije


Povodom obilježavanja Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog Arhangela Mihaila, Centar javne bezbjednosti Doboj organizuje Turnir u malom fudbalu, na kome će učestvovati 16 fudbalskih ekipa: 15 ekipa iz sastava organizacionih jedinica Centra i jedna ekipa pripadnika LOT - tima. Turnir će se održati u Sportsko-kulturnom centru u Modriči, u SRIJEDU 18. novembra 2009. godine sa početkom u 09,00 časova. Načelnik CJB Doboj, Tihomir Narić, uručiće pehare prvoplasironoj, drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi, najboljem igraču, strelcu i golmanu, a svim ekipama biće uručene zahvalnice za učešće na Turniru. Pozivamo predstavnike medija da propratite naša sportska druženja.

| Doboj | Utorak, 17. novembar 2009. | Opširnije


Centar javne bezbjednosti Banja Luka u saradnji sa Udruženjem za zaštitu i bezbjednost djece „Djeca-Dečije carstvo“ iz Sarajeva, sprovešće edukaciju roditelja o neophodnosti upotrebe autosjedalica za djecu, a sve u cilju zaštitite djece u saobraćaju i upoznavanja vozača sa izmjenama i dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini (Službeni glasnik BiH, broj 84.), koji je stupio na snagu dana 05.11.2009.godine. Izmjenama navedenog Zakona predviđeno je da vozač u putničkom automobilu na prednjem sjedištu može prevoziti dijete mlađe od dvije godine ako vozilo nema vazdušni jastuk za suvozača ili je vazdušni jastuk za suvozača isključen i ako se dijete prevozi u bezbjednosnoj stolici postavljenoj suprotno smjeru kretanja vozila, a koja je pričvršćena za sjedište pomoću bezbjednosnog pojasa u tri tačke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu. Dijete u bezbjednosnoj stolici mora biti vezano. Takođe, ovim izmjenama i dopunama predviđeno je i da vozač u putničkom automobilu na zadnjem sjedištu smije prevoziti dijete mlađe od pet godina samo kada je dijete ispravno vezano u bezbjednosnoj stolici koja je za sjedište pričvršćena pomoću bezbjednosnog pojasa u tri tačke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu. Propisano je i da vozač u putničkom automobilu smije prevoziti dijete starije od pet a mlađe od 12 godina na zadnjem sjedištu samo kada dijete sjedi na posebnom podmetaču prilagođenom njegovoj visini koji omogućava upotrebu bezbjednosnog pojasa i kada je ispravno vezano bezbjednosnim pojasom, ili je ispravno vezano u bezbjednosnoj stolici koja je za sjedište pričvršćena pomoću bezbjednosnog pojasa u tri tačke vezivanja ili posebnim kopčama u vozilu. Propisana novčana kazna za nepoštovanje navedenih odredbi iznosi 40,00 KM. Edukaciju roditelja predviđena je u subotu, 14.novembra 2009.godine na raskrsnici ulica Bulevar Srpske vojske i Olimpijskih pobjednika u Banja Luci. Pozivaju se predstavnici medija da prisustvuju navedenom događaju.

| Banja Luka | Petak, 13. novembar 2009. | Opširnije


Predstavnici Policijske stanice Kotor Varoš, prisutvovaće sjednici Foruma za bezbjednost građana Kotor Varoš, sa predviđenim sledećim dnevnim redom: - upoznavanje članova Foruma sa početkom realizacije projekta „Rad policije u multietničkim sredinama“, - analiza stanja bezbjednosti na području opštine Kotor Varoš za prvih devet mjeseci tekuće godine, - zadaci za poslednji kvartal tekuće godine sa posebnim akcentom na predstojeće državne i vjerske praznike, sprečavanje konzumiranja alkohola od strane maloljetnika i upotreba pirotehničkih sredstava) i - ostala aktuelna pitanja. Forum će se održati u velikoj sali Opštine Kotor Varoš, u petak, 13.novembra 2009.godine, sa početkom u 11:00 časova. Pozivaju se predstavnici medija da prisustvuju navedenom događaju.

| Banja Luka | Četvrtak, 12. novembar 2009. | Opširnije