Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

UPRAVA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Jedinica za opšti kriminalitet

Odjeljenje za visokotehnološki kriminalitet


Upozorenja za građane


Lažna nagradna igra "NLB-Bank "

Banja Luka | 13. 08.2019. god.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je u avgustu 2019. godine na društvenoj mreži Facebook kreirana stranica pod nazivom „NLB-Bank“ na kojoj je organizovana lažna nagradna igra.
Kao i u slučaju prethodno organizovanih nagradnih igara za učešće je neophodno u "Inbox" poslati poruk i napisati broj od 1-888. Učesnici lažne nagradne igre nakon toga zaprimaju poruku u kojoj se navodi da su sretni dobitnici i kao nagradu dobijaju ček, ali radi preuzimanja nagrade moraju dostaviti ime i prezime, mjesto i adresu stanovanja,kontakt broj, fotografijulične karte (obe strane) i fotografiju Vas sa papirom na kojem će pisati vaše ime i prezime.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorava građane da je jedini cilj korisnika ove stranice na prevarni način pribaviti i iskoristiti njihove lične podatke radi zloupotrebe, zbog čega se građani upozoravaju da fotografije ličnih dokumenata i lične podatke ne dijele odnosno ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte.